BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN TANITIMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN TANITIMI

  

09.10.2022 204

     BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü son yıllarda oldukça popüler ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmekte olan eğitim alanıdır. Ekonomi, yönetim ve teknoloji alanındaki yenilikleri yakalama ve bu alanda yazılım ve teknik geliştirme ile ilgilidir.

Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü, bilim, teknoloji, yönetim ve ekonomi sorunlarını sürece dahil edilerek çeşitli teknik ve modellerin, yazılım ve araçların gelişiminin sağlanıp uygulamaya koyulması alanında uzman ve profesyonel elemanlar yetiştirmeye yarayan bölümdür.

Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bilişim teknolojileri alanından mezun öğrencilerimiz bilgisayar firmalarında veya büyük işletmelerde teknisyen, web tasarımcı, müşteri temsilcisi gibi mesleklerde istihdam edilmektedir. Kullanıcı arayüzüne sahip uygulama ve veritabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve  kuruluşlarında; web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

Bilişim sektörü dünyada son 50 yıldır var olan ancak günümüzde olağanüstü öneme sahip olan bir sektördür. Katma değeri oldukça yüksek olan bilişim sektörü, gelişmiş ülkelerde gözde sektörlerin başında gelmektedir. Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten dolayı Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler. Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.